torsdag 6. oktober 2011

Miss Peregrine's home for peculiar children av Ransom Riggs

"I had just come to accept that my life would be ordinary when extraordinary things began to happen. First of these came as a terrible shock and, like anything that changes you forever, split my life into halves: Before and After. Like many of the extraordinary things to come, it involved my grandfather, Abraham Portman."

Jeg har vært på en skikkelig dårlig plass når det kommer til bøker i det siste. Jeg har sååååå mange bøker stående på hylla som jeg har lyst til å lese, samtidig som at leselysten ikke har vært helt tilstede. Denne boka however, slukte jeg på null komma niks. Mye av grunnen tror jeg er fordi storylinen var såpass annerledes enn hva jeg har lest tidligere i år, samtidig som at språket var mye bedre.

Boka handler om Jacob som har et relativt nært og godt forhold til sin bestefar som alle mener er litt gal. Han jakter nemlig på monstre og forteller historier om barndomsvennene sine som han vokste opp med på et barnehjem under krigen som er litt extraordinary (les barn som ikke påvirkes av tyngdekraften, har bier som lever inne i kroppen, er usynlige etc). Jacob har sluttet å tro på alle historiene til bestefaren, helt til den dagen bestefaren blir drept av "ville hunder".

Etter bestefarens død, reiser Jacob til Wales sammen med sin far for å finne ut mer om bestefaren. Det er her the fun begins og hvor Jacob finner ut at alt det bestefaren har fortalt han opp igjennom årene har vært sant..

Hele historien er bygd opp rundt mange sære og rare bilder som du får se i boka, rett og slett genialt.
Jeg har ikke så lyst til å si for mye om boka, rett å slett fordi det ødelegger alle overraskelsene jeg opplevde når jeg leste den. Jeg begynte å lese den med et inntrykk av at den skulle være skummel, men den er mer spennende og sær enn skummel.

Fant ut etter jeg ble ferdig å lese den at den er starten på en serie, og neste bok kommer ikke før 2013.. Det er det eneste negative jeg egentlig har å si..

Anyways, se traileren for den noen innlegg lengre ned her, bli intrigued, kjøp den/lån den, og nyyyt.

✭✭✭✭✭
Yeah you saw it; fem av fem stjerner.

-Siff

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar